

Uşak’ın ilk fotoğrafçısı olarak kentin kültürel tarihinde önemli bir yere sahip olan Hüsnü Kazım Özler’in adı, Uşak Belediye Meclisi kararıyla yaşadığı sokağa verilerek ölümsüzleştirildi. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı belgeleyen ve ulusal bellekte derin izler bırakan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” adlı fotoğrafıyla tanınan Özler, böylece doğup büyüdüğü kentin sokaklarında da anılmaya devam edecek.
Uşak Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen isimlendirme, hem kentin tarihî kimliğine katkı sunmak hem de Uşak’ın görsel hafızasına önemli belgeler kazandıran Özler’in hatırasını yaşatmak amacı taşıyor. Hüsnü Kazım Özler, Cumhuriyet’in kuruluş döneminde çektiği fotoğraflarla yalnızca Uşak’ın değil, ulusal direnişin ve toplumsal dönüşümün görsel arşivini oluşturan öncü sanatçılar arasında yer almaktadır.
Bu karar, yerel yönetimlerin kültürel mirasın korunması ve kent belleğinin gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çalışmalarına da örnek teşkil etmektedir.




EKONOMİ
08 Kasım 2025EKONOMİ
08 Kasım 2025EKONOMİ
08 Kasım 2025EKONOMİ
08 Kasım 2025EKONOMİ
08 Kasım 2025
1
Ülke Genelinde Eş Zamanlı “Huzurlu Sokaklar Uygulaması”
1802 kez okundu
2
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Çene-Yüz Bölgesini İlgilendiren Hastalıkların Tedavilerini Yürütmektedir.
1532 kez okundu
3
AS GROSS MARKET HALKIN MARKETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ…
1510 kez okundu
4
Uşak Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığı yarışında iddialı bir Aday; Yusuf Afşar
1426 kez okundu
5
AKIN ÖZEN EKMEK RESTAURANT PATİSSERİE AÇILDI.
1286 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.