

,
Muharrem ayının ilk iftar yemeği ,Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi’nde verildi İftar programına,- Uşak Valisi Sayın Funda Kocabıyık,Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeynep Ceylaner AK Parti Uşak Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Sayın Mehmet Altay ve Uşak protokolü ve Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi dedesi Nazmi Aydedeoğlu ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı
Muharrem Orucu’nun Kerbela olayına kadar sadece oruç şeklinde gerçekleştirildiğini belirten Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi dedesi Nazmi Aydedeoğlu “Hz. Hüseyin’in Kerbela olayında şahadetinden sonra Muharrem orucu sadece oruç olmakla kalmayıp aynı zamanda bir mateme dönüşmüştür. O tarihten sonra Ehlibeyt’e gönül verenler ve onu sevenler, bu ibadeti, ibadetle birlikte mateme dönüştürmüşlerdir. Daha sonraki süreçte ise 12 İmamlarla özdeştirerek bu orucu 12 gün tutmaya başlamışlardır.” diye ifadelerde bulundu.
Uşak Valisi Sayın Funda Kocabıyık, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Uşak Valisi Sayın Funda Kocabıyık,, “ Türkiye, bir etnik ve inanç mozayiği. Aynı zamanda yüzyıllardır Alevisi ve Sünni’sinin barış içinde yaşadığı bir coğrafya, bu coğrafyadaki insanları seviyoruz. Matem orucunuzu paylaşıyorum, huzur ve barış içinde bir dünya diliyorum” diye konuştu.
,Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi’nde gerçekleşen iftar yemeğine katılan vatandaşlar, her gün cemevi dedelerinden Nazmi Aydedeoğlu’ın duasıyla iftarlarını açıyorlar. Uşak Işık Çakır Sultan Cemevi’nde 12 günlük orucun sonunda aşure dağıtımı gerçekleşerek son bulacak.
EKONOMİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026EKONOMİ
15 Nisan 2026
1
Ülke Genelinde Eş Zamanlı “Huzurlu Sokaklar Uygulaması”
2071 kez okundu
2
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Çene-Yüz Bölgesini İlgilendiren Hastalıkların Tedavilerini Yürütmektedir.
1810 kez okundu
3
AS GROSS MARKET HALKIN MARKETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ…
1744 kez okundu
4
Uşak Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığı yarışında iddialı bir Aday; Yusuf Afşar
1662 kez okundu
5
AKIN ÖZEN EKMEK RESTAURANT PATİSSERİE AÇILDI.
1522 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.