

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında, Uşak’ın Sorkun köyünde “Sevdamız Yeşil Vatan” temasıyla düzenlenen fidan dikim etkinliğinde 3.200 fidan toprakla buluşturuldu.
“Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes” mottosuyla yürütülen etkinliğe; Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, AK Parti Uşak Milletvekili Av. Fahrettin Tuğrul, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Etkinliğin açılışında konuşan Vali Dr. Naci Aktaş, 11 Kasım gününün Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle “Millî Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatarak, bu özel günün çevre bilincinin artırılması ve yeşil alanların çoğaltılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Vali Aktaş konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan bu anlamlı proje; orman varlığımızı artırmak, çevre bilincini geliştirmek ve geleceğe nefes olacak yeşil alanları çoğaltmak amacıyla yürütülmektedir. ‘Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes’ sloganıyla sürdürülen bu seferberlik kapsamında, ilimizde 2011–2024 yılları arasında 15 bin hektar alanda 18 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. 2026 yılı sonuna kadar ağaçlandırılan ormanlık alanın 16.500 hektara, dikilen fidan sayısının ise 19 milyon 200 bine ulaşması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında iklim değişikliği, kuraklık ve orman yangınlarındaki artışa da dikkat çeken Aktaş, “İlimizde 2025 yılı içerisinde toplam 229 yangın meydana gelmiş, bunların 37’si orman yangını olmuştur. Bu yangınlarda yaklaşık 1.500 hektar ormanlık alan zarar görmüştür. Yanan sahalarda ağaçlandırma çalışmaları aralıksız sürmektedir. 2024 yılı içerisinde yanan ormanlık alanlardan 38 hektarlık bölge yeniden ağaçlandırılmış, 952 hektarlık alanda arazi hazırlığı tamamlanmıştır. Yıl sonuna kadar fidan dikimlerinin tamamlanması planlanmaktadır.” dedi.
Vali Aktaş, 2024 yılında toplam 215 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, 2026 yılı sonuna kadar 1 milyon 200 bin fidanın daha dikilmesiyle, yanan alanlarda yeniden yeşil bir örtü oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.
Ayrıca vatandaşları gelecegenefes.gov.tr internet sitesi üzerinden fidan bağışında bulunmaya ve ücretsiz fidan sahiplenmeye davet eden Aktaş, “Ormanlarımızı atalarımızdan kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız kutsal bir emanet olarak görüyoruz. Ülkemizi zümrüt yeşili bir vatan haline getirmek ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nün ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor; yeşil vatanımızın korunması ve zenginleştirilmesi yönünde özveriyle görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğü personeline, sivil toplum kuruluşlarımıza ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Program, Vali Dr. Naci Aktaş’ın protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte fidan dikmesiyle sona erdi.




EKONOMİ
15 Aralık 2025EKONOMİ
15 Aralık 2025EKONOMİ
15 Aralık 2025EKONOMİ
15 Aralık 2025EKONOMİ
15 Aralık 2025
1
Ülke Genelinde Eş Zamanlı “Huzurlu Sokaklar Uygulaması”
1871 kez okundu
2
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Çene-Yüz Bölgesini İlgilendiren Hastalıkların Tedavilerini Yürütmektedir.
1602 kez okundu
3
AS GROSS MARKET HALKIN MARKETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ…
1578 kez okundu
4
Uşak Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığı yarışında iddialı bir Aday; Yusuf Afşar
1494 kez okundu
5
AKIN ÖZEN EKMEK RESTAURANT PATİSSERİE AÇILDI.
1351 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.