UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ OTİZME DİKKAT ÇEKİYOR

UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ OTİZME DİKKAT ÇEKİYOR


Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Ayfer Akdeniz, Aleyna Aysel, Neslihan Simge Sarı ve Işıl Temiz başlatmış oldukları sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mahmut Özgöbek İlkokulu’nda öğrenim gören otizmli olmayan öğrenciler ve ailelerine otizmle ilgili konferans verildi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ OTİZME DİKKAT ÇEKİYOR

Üniversitelier Otizme Dikkat Çekti


Mahmut Özgöbek İlkokulu Uşak’ta en fazla otizmli öğrencinin eğitim gördüğü devlet okuludur. Bu konferansta Uşak Üniversitesi öğrencileri otizmli ailelerin çok iyi bildiği fakat otizmli yakını olmayanların bilmediği otizm konusunda öğrencileri ve ailelerini bilinçlendirmek amacıyla öğrenci ve veliler için iki ayrı konferans düzenlediler. Konferansa okul haricinde dışarıdan da yoğun bir katılım oldu.
Bu projede üniversitelilerin amacı; otizmin diğer çocuklar ve aileleri tarafından bir engel olarak değil farklılık olarak algılanmasını sağlamaktır. Otizmli çocukları dışlamak yerine toplumda onların varlığının kabul edilmesi gerektiğini çocuklara ve ailelerine gösterdiler.

Otizm Nedir ?


Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen nörobiyolojik bir bozukluk olarak kabul edilmektedir.
Otizmin Nedenleri Neler ?
Otizmin başlıca nedenleri;
• Stresli bir hamilelik süreci,
• Genetik aktarım,
• Vücutta biriken ağır metaller,
• Geçirgen bağırsak yapısı
Olarak sıralanır.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ OTİZME DİKKAT ÇEKİYOR


Otizmin Başlıca Belirtileri


Göz teması kuramada problem yaşanır. Sosyal iletişim kurmakta zorluk çekilir. Seslendiğimizde bize bakmazlar ve bir oyuncakla saatlerce oynarlar. Uzun süre etrafında dönerler. Parmak uçlarında yürür ve geceleri sebepsiz ağlayarak uyanırlar. Çıplak ayakla yere basamazlar. Farklı seslerden rahatsız olurlar.En güncel Uşak haberleri , Uşak haber sitesi olan 64ajans.com yer alır. Güncel Uşak haberleri okumak için web sitemizi takipte kalın. Ayrıca bizlere sosyal medya adreslerimizden ulaşabilirsiniz.