UŞAK TA PLASTİK DÜŞMANI HAREKET

UŞAK TA PLASTİK DÜŞMANI HAREKET

Uşak Ta Plastik Düşmanı Hareket Uşak Üniversitesi Öğrencisi Şentürk Öztürk 'ün Yürüttüğü Yaşanabilir Bir Dünya Adlı Sosyal Sorumluluk Projesi Hızla Devam Ediyor. Sloganı" Geleceğini Çiz "olan Projenin İlk Etabı Yani Resim Yarışması Tamamlandı. Uşak In Eşme İlçesinin Saraycık Köyü Saraycık İlk Ve Orta Öğretim Okulunda, Okul Müdürü Hayri Ünal Ve Saraycık Köyü Muhtarı Mesut Ercan İşbirliğinde Gerçekleşti. Proje Hakkında Çalışmalara Devam Edeceğini Belirten Şentürk Öztürk "plastik Poşetler Ve Çevre Kirliliğine Savaş Açtık Bu Savaşı Kazanacağız" Dedi.

PLASTİK TORBA NEDİR?

Plastik Torba, Plastik Poşet Veya Plastik Kese, İnce, Esnek, Plastik Filmden, Dokusuz Kumaşlar Veya Plastik Tekstilden Yapılmış Bir Kap Türüdür. Plastik Torbalar, Yiyecek, Ürün, Toz, Buz, Dergi, Kimyasal Madde Ve Atık Gibi Malları Taşımak Ve Saklamak İçin Kullanılır.

TARİHÇESİ

İsveçli Bilim İnsanı Sten Gustaf Thulin, Plastik Poşedi İcat Etmiş Ve Patentini 1965 Yılında Almıştır. Kağıt Torba Kullanımını Azaltmak Amacıyla Üretilen Ve Teşvik Edilen Plastik Poşetler, Çok Geçmeden Birçok Alanda Kullanılır Olmuştur.

PLASTİK TORBALARIN ÇEVREYE ETKİSİ

Plastik Torbaların Çevreye Etkisi Plastik Poşetler, Dünyadaki Plastik Kirliliğinin Başlıca Suçlularından Biri Olarak Görülüyor. Doğada Çözünmeden Yıllarca Kalabilen Plastik Poşetler, Çevreye Ve Canlılara Olan Etkisi Nedeniyle Çok Tartışılıyor.

UŞAK TA PLASTİK DÜŞMANI HAREKET

Uşak Üniversitesi Öğrencisi Şentürk ÖZTÜRK 'ün Yürüttüğü Yaşanabilir Bir Dünya Adlı Sosyal Sorumluluk Projesi Hızla Devam Ediyor. Sloganı" Geleceğini Çiz "olan Projenin İlk Etabı Yani Resim Yarışması Tamamlandı. Uşak In Eşme İlçesinin Saraycık Köyü Saraycık İlk Ve Orta Öğretim Okulunda, Okul Müdürü Hayri ÜNAL Ve Saraycık Köyü Muhtarı Mesut ERCAN İşbirliğinde Gerçekleşti. Proje Hakkında Çalışmalara Devam Edeceğini Belirten Şentürk ÖZTÜRK "plastik Poşetler Ve Çevre Kirliliğine Savaş Açtık Bu Savaşı Kazanacağız" Dedi.

PROJENİN AMACI

Bu Sosyal Sorumluluk Projesinin Uygulanma Amacı Çevreye Doğaya Bir Hayli Zarar Veren Ve Kendi Haline Bırakıldığında Uzun Yıllar Çözünmeyen Plastik Torba Kullanımını Azaltmak. Bunun Akabinde İnsanları Organik, Doğa Ve Çevre Dostu Bez Torbaları Benimsemek Dolayısı İle Yaygınlığını Arttırmak.

NEDEN BU KONUDA BİR PROJE YÜRÜTÜYORUZ?

Ülkemiz Ve Dünya Genelinde Plastik Atık Sorununun İyi Biçimde Yönetildiği Söylenemez. Öyle Ki Yüzlerce, Binlerce Farklı Türde Plastiğin Çok Azı Verimli Bir Biçimde Dönüştürülebiliyor. Atıkların Önemli Bir Kısmı Toplanamıyor. Toplanan Atıkların Büyük Bir Kısmıysa Ya Yakılıyor Ya Da Açık Havadaki Çöplüklerde Biriktiriliyor. Plastiklerin Yakılması Çevreye Ve Sağlığa Zararlı Gazlar İle Mikroplastiklerin Atmosfere Karışmasına Neden Oluyor. Açık Havada Bekletilen Atıklardan Sızan Zararlı Kimyasal Maddelerse İçme Sularını KirletiyorEn güncel Uşak haberleri , Uşak haber sitesi olan 64ajans.com yer alır. Güncel Uşak haberleri okumak için web sitemizi takipte kalın. Ayrıca bizlere sosyal medya adreslerimizden ulaşabilirsiniz.