DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

Deprem Bölgesindeki 6 İl Doğu Statüsüne Alındı,Türk Polis Teşkilatının Heyecanla Beklediği “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazetede Yayınladı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık Ve Elbistan İlçelerinde Meydana Gelen Deprem Sonrasında Yapılan Değerlendirmeler Sonucunda; Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep Ve Malatya İllerde Görevli Personelin Burada Çalıştıkları Sürede Şark Görevi Hizmetinden Sayılması Kararı Ardından Osmaniye Ve Kilis'in De 2. Bölge Doğu Statüsüne Alınması Yönünde Karar Çıktı. Ayrıca; Deprem Bölgesinde Görev Yapan Ve Deprem Nedeniyle Mağduriyet Yaşayan Emniyet Teşkilatı Çalışanlarının Talepleri Doğrultusunda 10 Bin Personelin Tayin İşlemleri Gerçekleşmişti. 2023 Yılında Yapılacak POMEM Müracaatlarında, 30 Yaş Olarak Belirlenen Ve 1/1/1994 Tarihi Ve Sonrasında Doğanlara Tanınan Müracaat Hakkı, 1/1/1993 Tarihi Ve Sonrasında Doğanların Da Müracaat Etmesini Sağlayacak Şekilde Yaş Sınırı Genişletildi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

Türkiye, 6 Şubat 2023 Pazartesi Günü 9 Saat Arayla Meydana Gelen İki Depremle Sarsıldı. Önce Saat 04.17'de Merkez Üssü Kahramanmaraş, Pazarcık İlçesinde Büyüklüğü 7,7 Olan Bir Deprem Ardında Da Saat 13.24'te Merkez Üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde Büyüklüğü 7,6 Olarak Kaydedilen Yeni Bir Deprem Meydana Geldi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay Ve Elazığ'ın İçinde Olduğu 11 İli Ve Yaklaşık 14 Milyonluk Bir Nüfusu Etkiledi. Büyük Marmara Depreminden 23 Yıl Sonra Kahramanmaraş Merkezli Meydana Gelen Depremler, 'Asrın Felaketi' Olarak Kayıtlara Geçti.

OSMANİYE VE KİLİS ŞARK STATÜSÜNE ALINDI

Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun Talimatı Doğrultusunda 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama Ve Yer Değiştirme' Yönetmeliğinde Personellerden Gelen Talepler Doğrultusunda Yeni Düzenlemeler Yapıldı. Resmî Gazete De Onaylanan Yönetmelikte Yer Alan Değişikliklerde; Depremden Etkilenen Kilis Ve Osmaniye İl Ve İlçeleri 2. Bölge (şark) Statüsüne Alındı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 6 İL DOĞU STATÜSÜNE ALINDI

İkinci Şark Görevine Giden Emniyet Müdürü Ve Emniyet Amiri Rütbesinde Personel Hariç Diğer Rütbelerdeki Personelin Hizmet Sürelerinde Düzenleme Yapıldı. Bu Kapsamda İkinci Şark Görevine Giden Personelin Hizmet Süresi 6 Yıl Olan Birimlerde 4 Yıl, Hizmet Süresi 5 Yıl Olan Birimlerde 3 Yıl, Hizmet Süresi 4 Yıl Olan Birimlerde 2 Yıl, Hizmet Süresi 3 Ve 2 Yıl Olan Birimlerde 2 Yıl Görev Yapması Durumunda İkinci Şark Görevini Tamamlamış Olacak.

POLİS OLMANIN YAŞ SINIRI GENİŞLETİLDİ

Resmî Gazetede Yayınlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğine Eklenen Geçici Madde İle, 2023 Yılında Yapılacak POMEM Müracaatlarında, 30 Yaş Olarak Belirlenen Ve 1/1/1994 Tarihi Ve Sonrasında Doğanlara Tanınan Müracaat Hakkı, 1/1/1993 Tarihi Ve Sonrasında Doğanların Da Müracaat Etmesini Sağlayacak Şekilde Yaş Sınırı Genişletildi.

Deprem Bölgesinde Görevli Polisler Unutulmadı

Depremin Yarattığı Tahribatı Kaldırmak Ve İlleri Tekrar Ayağa Kaldırılması Noktasında Devlet Bütün Kurumlarını Seferber Etti. Bu Noktada Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Talimatları Doğrultusunda Deprem Bölgesinde Görev Yapan Ve Deprem Nedeniyle Mağduriyet Yaşayan Emniyet Teşkilatı Çalışanlarının Talepleri Alınmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı, Çalışmalarını Titizlikle Yürüterek Personellerin İhtiyaçları Ve İstekleri Karşılayacak Şekilde Sonuçlandırıldı. Deprem Bölgesin Görevli 10 Bin Polisin Tayinlerini Gerçekleştirerek İstekleri Yerine Getirilmişti.En güncel Uşak haberleri , Uşak haber sitesi olan 64ajans.com yer alır. Güncel Uşak haberleri okumak için web sitemizi takipte kalın. Ayrıca bizlere sosyal medya adreslerimizden ulaşabilirsiniz.